header
print

AFLEVERING 6: SPIRAL DYNAMICS

DO 7 MEI, 19:20 NED 2
Spiral Dynamics is gebaseerd op de 'Levels of existence'-theorie van Clare Graves, geëxploiteerd door Global Values Network. Uitgangspunt: elke samenleving kent eigen normen, waarden en omgangsvormen. De oertijd was gericht op lijfsbehoud: je moest voor jezelf vechten om in leven te blijven. Toen er eenmaal stammen waren gevormd, was het juist belangrijk deel uit te maken van de groep. Zo worden in elke tijd andere eigenschappen gewaardeerd, tot aan het moderne bedrijfsleven dat om taakgerichtheid en functioneel leiderschap vraagt. Dus of individuele kwaliteiten goed tot hun recht komen, is afhankelijk van de omstandigheden.

In totaal worden er 8 waardensystemen onderscheiden, maar het model kan met het vorderen van de tijd verder groeien. Voor het gemak heeft ieder waardensysteem een kleur gekregen. Oorpronkelijk werd het model vooral toegepast op organisatiestructuren. Het idee is dat in een team verschillende kleuren nodig kunnen zijn. Als het management bestaat uit alleen maar schreeuwende oranje baasjes, komt er nooit iets uit: dan heb je, bijvoorbeeld, een blauw type nodig voor de structuur.
In de wetenschap is het model nooit serieus genomen, maar in het trainerswereldje en het bedrijfsleven lopen velen ermee weg. Aanhangers claimen dat het model succesvol was bij het beëindigen van de apartheid in Zuid Afrika. Het zou gebruikt kunnen worden bij huidige spanningsgebieden als Afghanistan en Irak.INFORMATIE

Duur:
Kosten: € 365 (ex BTW), € 434,35 voor particulieren
Cursusleider: Ruud Boxma
Waar: Woerden
Link: www.spiraldynamicsexperience.com


MEER AFLEVERING 6

Stembevrijding
Emotional Freedom Techniques

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

NGGT EXTRA
WEB ONLY: ONTDEK JE EIGEN GEZICHT

'Verwendag met Tibetaanse klankschalen en je masker maken.' Combi van knutselen en spiritueel ontspannen.

NGGT CURSUS TOP 3


Zweethut - Inipi   8,7


Dit is mijn grens   8,5


100% vrouw   8,3


UITZENDING GEMIST

AFL 10: DO 4, 19:20 NED 2

Moniek doet mee aan de familie-opstelling, Esther leert wat NLP is en Jack gebruikt de spirituele drug ayahuasca.