header
print

AFLEVERING 9: LANDMARK EDUCATION: HET FORUM

DO 28 MEI, 19:20 NED 2
Landmark Education is een Amerikaans bedrijf met vestigingen wereldwijd. Het biedt zelfontplooiingscursussen in de vorm van intensieve (grote) groepssessies. De begincursus heet 'Het Forum' en duurt drie dagen van 9.00 tot 22.00 of 24.00 uur 's avonds. Na afloop moet de deelnemers 'authentiek', succesvoller en gelukkiger zijn. Volgens Landmark zijn cursisten na het Forum in staat het verleden achter zich te laten en een nieuwe toekomst voor zichzelf te bepalen. De wijze waarop wij communiceren, overtuigingen hebben en hoe wij ons beperken, wordt volgens een vast patroon geanalyseerd, verworpen en vervangen. Cursisten worden uitgenodigd hun verhaal te 'delen.' De forumleider gaat 'in gesprek'. Hij is vaak direct en confronterend: er vloeit nog al eens een traan. Deelnemers wordt voorgehouden dat ze schoon schip moeten maken. Ze moeten contact opnemen met mensen uit hun omgeving, waarbij recht gezet moet worden wat je misdaan hebt. En liefst meteen: anders val je weer terug in je oude patroon ('racket' in het Landmark-jargon).

De aanpak van Landmark is niet zonder risico: mensen kunnen in een crisis raken. De organisatie erkent dat: iedere cursist moet een contract tekenen waarin hij (of zij) verklaart psychisch gezond te zijn. Een ander veelgehoord punt van kritiek is de druk die Landmark Education uitoefent op deelnemers om vervolgcursussen te volgen. Bovendien wordt iedere deelnemer aangezet om mensen uit zijn omgeving te ronselen voor het forum. De andere kant van het verhaal is dat deelnemers enthousiast zijn en dat graag willen delen. En Landmark is een bedrijf: er moet ook geld verdiend worden. Op internet buitelen voor- en tegenstanders over elkaar heen met beschuldigingen en lofbetuigingen. Het kan geen kwaad je goed te informeren voor je besluit al dan niet deel te nemen aan het forum.INFORMATIE

Duur: 3 dagen en een avond (met eventueel gratis terugkomavonden)
Kosten: € 555,-
Cursusleider: Wisselend. Bij Bram David Ure. Forum wordt ook in Nederlands gegeven.
Waar: Amsterdam en Rotterdam
Link: landmarkeducation.nl


MEER AFLEVERING 9

Dit is mijn grens
Okuden

Reacties: 1-16
Door Gast: Landmark education @ 2009-05-28 11:17:20
Alhoewel Landmark Educations praktisch uitsluitend positieve beoordelingen krijgt van de klanten wereldwijd als het gaat om de kwaliteit en de voordelen van onze programma’s, wordt in sommige culturen het mond-op-mond marketing model minder gewaardeerd.  In onze pogingen om al onze internationale klanten voor 100% tevreden te laten zijn, interviewen wij de komende twee jaar klanten op diverse plekken om zo een marketing model op te zetten  dat onze klanten niet alleen tevreden stelt maar verrukt zal laten zijn.
Door Gast: ed @ 2009-05-28 19:47:18
landmark
mja, zal wel, moet toch zelf meemaken en doen
Door Gast: Peter Viskil @ 2009-05-28 20:03:04
geluk(kig)
Met veel intresse aanschouw ik alle aanbiedingen die geluk verkopen. Deze is in ieder geval gratis.

http://www.heaven8earth.org/gelukkig/index.html

Met vriendelijke groeten,
Peter Viskil
Door Gast: Joanie van der Sande @ 2009-05-28 20:03:22
Landmark Forum
Ik heb zelf jaren geleden het Landmark Forum gedaan en het heeft een mega verschil gemaakt in hoe ik in het leven sta. Mijn manier van communiceren is blijvend veranderd, ik zie het leven als een intepretatie, een vergaarbak van de betekenis die ik overal aan geef. Dat maakt mij tot een leuker persoon, is prettiger voor mijn omgeving en voor mijzelf !!
Door Gast: Erik @ 2009-05-28 20:28:57
Landmark
Intressant hoor maar het lijkt me toch 1 uit 1000de mogelijkheden. "The work of byron katie" is nog zo'n "amerikaanse uitvinding" maar deze volgens mij iets minder commercieël. Tuurlijk is het niet filmen tijdens die sessies niet ter bescherming van de klanten maar vooral om het "unieke" idee te beschermen.
Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook behoorlijk in de knoei gezeten en ben gewoon gaan schrijven. Alles wat in m'n gedachten kwam heb ik zonder enige schaamte (gaat ook moeteloos ook want het is niet de bedoeling om het een ander te laten lezen) opgeschreven (soort dagboek-achtig)...en ook daarvan krijg je plots een inzicht...een geweldige gewaarwording waar je echt helemaal happy van wordt. Grappig is dat je daar andere mensen eerder mee afschrikt dan overtuigd!
Ik kan me dus ook heel goed indenken als mensen bij "Landmark" een idee krijgen over een sekte.

Nogmaals ook het "samurai-wezen" en het "grenzen stel systeem" zijn enkele uit duizenden mogelijkheden. Ik zie direct basis beginselsen in alle 3 mogelijkheden die ik zelf uitgedoktert had met het "schrijven" wat ik deed.

Wat ik héél intressant vind is hoe lang de persoon die bij Landmark is geweest dit euforisch en gelukzalig gevoel blijft vasthouden. Ik ben namelijk zelf dit allemaal nu weer kwijt en voel me zeer ongelukkig en radeloos.

Wat ik ook graag zou zien is dat jullie in het programma gaan proberen om in al die manieren juist die "basisprincipes" eruit te filteren en die aan te tonen, daarbij dus ook de gelijkenis tussen die manieren aan te tonen.

Veel "managers-cursussen" hebben ook dit soort basis principes dus heeft het misschien zin om hier ook eens naar te kijken. De film "Fish" bijvoorbeeld, gaat over gelukkig in je werk zijn.

Fijn dat jullie hier een programma over maken. Houd het serieus en probeer het niet luchtig met een korreltje zout te nemen want er zijn veel zwaar ongelukkig mensen. De ene zal gebaat zijn met een cursusje dit...de andere met een cursusje zo dus hoe meer je kunt brengen op t.v. hoe meer mensen er misschien wel erg bij gebaat zijn!

Keep up the good work!
Door Gast: Eriik @ 2009-05-28 20:58:24
aanvulling
Ik moet er even bij vertellen dat dit vandaag de eerste keer was dat ik dit programma heb gezien. Nu zie ik ook dat Byron Katie zelfs al aan bod is geweest en ook dat jullie al in de gaten hebben dat managers cursussen ook veel vergelijkbaars tonen.
Door Gast: Anoniem @ 2009-05-28 21:28:00
zsannett
XX Robbie en Anita
Door Gast: Joanie van der Sande @ 2009-05-28 22:48:03
beoordeling
Heeft Bram zijn ervaring met Landmark nog een cijfer gegeven ?
Door Gast: Marianne @ 2009-05-28 23:05:18
Mooie uitzending
Eindelijk eens een positief bericht over Landmark Education. Ik heb het forum in 2002 gedaan, en nog steeds heb ik er profijt van. Dat ligt wel aan jezelf. Als je tijdelijk naar een sportschool gaat en spieren kweekt en vervolgens stopt en er niets meer mee doet zullen die spieren verslappen. Als je de technieken die je leert niet meer gebruikt zal ook die kwaliteit van leven verslappen die je jezelf hebt eigengemaakt door de training.
Door Gast: Marianne @ 2009-05-28 23:05:34
Mooie uitzending
Eindelijk eens een positief bericht over Landmark Education. Ik heb het forum in 2002 gedaan, en nog steeds heb ik er profijt van. Dat ligt wel aan jezelf. Als je tijdelijk naar een sportschool gaat en spieren kweekt en vervolgens stopt en er niets meer mee doet zullen die spieren verslappen. Als je de technieken die je leert niet meer gebruikt zal ook die kwaliteit van leven verslappen die je jezelf hebt eigengemaakt door de training.
Door Gast: Edwin @ 2009-05-28 23:18:50
Landmark
Zelf hebik in 2005 het Landmark gedaan en profiteer daar nog dagelijks van. Een van de verschillen is dat ik veel meer met mensen durf te zijn, mezelf meer durf te geven. Dat heeft een wezenlijk verschil gemaakt (en nog) met al mijn relaties: vrienden, familie, kenissen, etc. Daarnaast heb ik vele ander dingen uit deze eduatie gehaald, teveel om op te noemen. Wat mij stoort in de uitzending is dat er beweert word dat de belofte is dat men na 3.5 dag van het Forum gelukkig eruit loopt. Dat is niet waar het om gaat. Er wordt gereedschap aangereikt en een wezenlijke transformatie ondergaan die ten grondslag heeft: een nieuwe verrijkende visie op wie wij zijn als mens en hoe we het leven leven. Ik kan het aanbevelen!!
Door Gast: Siebe @ 2009-05-29 13:56:28
Het landmark Forum
Complimenten aan de RVU! Alle workshops en cursussen die jullie in dit programma bezoeken, gaan jullie open maar ook kritische blik in. Hartstikke leuk en integer gemaakt programma.

Zelf heb ik het Landmark Forum gedaan in 2005. Ik pas mijn inzichten uit die cursus nog dagelijks toe, en vind het leuk om te zien hoe Bram vertelt waar hij allemaal doorheen gaat. Jammer dat jullie niet in de cursusruimte zelf mochten filmen, maar gezien de vele persoonlijke en ook vaak emotionele verhalen ook heel begrijpelijk.
Door Gast: Clara @ 2009-05-29 21:37:26
Landmark Education
Mooie uitzending en fijn dat enkele horror verhalen over Landmark worden weerlegd. In 2001 deed ik het Forum en sindsdien doe ik regelmatig trainingen. Lang hoorde ik het uitnodigen van gasten en het doen van vervolgcursussen ook als 'moeten'. Het zijn echter krachtige trainingen en de structuur van regelmatig trainingen volgen, werkt voor mij inderdaad net als een sportschool. Ik heb al veel resultaten behaald uit allerlei trainingen en leid een vervuld leven. Als ik die ervaringen met mensen deel, zijn er vanzelf mensen die er meer over willen weten. Dan is het geen 'moeten' meer maar vanzelf uitnodigen om te onderzoeken of Landmark iets voor hen is. In alle vrijheid kiezen, is het enige dat echt werkt.
Door Gast: roos @ 2009-06-01 09:50:10
landmark
ik heb landmark zo'n jaar of 4 geleden gedaan en het heeft heel veel verschil in mijn leven gemaakt. ik kan echt spreken van hoe ging ik met mijn leven om voor en na het forum. na het forum was ik veel zelfverzekerder en opener en als ik dat niet ben, weet ik dat het aan mijzelf ligt en dat ik de enige ben die daar iets aan kan doen.
wat ontzettend leuk om op tv iets over landmark te zien.
Door Gast: Hetty @ 2009-06-01 14:11:16
Landmark
Hulde aan de programmamakers, eindelijk een objectief verhaal over Landmark. Ik heb het forum gedaan in 2005 en heb nog steeds veel profijt van de gereedschappe die ik daar aan gereikt heb gekregen!

Ik vond het een fijne uitzending.
Door Gast: Arjan Korevaar @ 2009-06-02 11:59:51
Landmark
Ik heb bij Landmark het curriculum in 2000 gevolgd en ook nog vervolgtrainingen. Het heeft erg veel invloed gehad op mijn leven na de cursus en nog steeds. Ik was en ben nog steeds Boeddhist maar heb nu meer mogelijkheden om het in de praktijk te brengen. Als voorbeeld: de stichting Jongeren en Kanker organiseert nu jaarlijks een spiritueel week-end. Tijdens een cursus van Landmark is het idee ontstaan en hebben we het ook gewoon georganiseerd. Ik merk dat ik door de training veel beter kan communiceren ook over heel gevoelige onderwerpen als sterven en de dood. Kortom, ook anderen profiteren nog steeds van de cursus die ik in 2000 deed.

Arjan Korevaar
Reacties: 1-16
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

NGGT EXTRA
WEB ONLY: ONTDEK JE EIGEN GEZICHT

'Verwendag met Tibetaanse klankschalen en je masker maken.' Combi van knutselen en spiritueel ontspannen.

NGGT CURSUS TOP 3


Zweethut - Inipi   8,7


Dit is mijn grens   8,5


100% vrouw   8,3


UITZENDING GEMIST

AFL 10: DO 4, 19:20 NED 2

Moniek doet mee aan de familie-opstelling, Esther leert wat NLP is en Jack gebruikt de spirituele drug ayahuasca.