header
print

AFLEVERING 10: AYAHUASCA

DO 4 JUNI, 19:20 NED 2
Ayahuasca is een sterk hallucinerend middel, bereid met planten uit de Braziliaanse jungle. Het wordt gebruikt in de Santo Daime kerk waar het dient als sacrament.. Als 'enteogene' stof brengt het gebruikers bij het goddelijke. In Nederland is het religieus gebruik (vooralsnog) van Ayahuasca toegestaan. Het is beslist niet geschikt als party-drug. Bij de cursus Proceswerk en Ayahuasca wordt het gebruikt om een 'innerlijke sjamanistische reis' te maken. Het hele weekend staat in het teken van de Ayahuasca rituelen die 's avonds worden gehouden. Overdag wordt het 'onderbewustzijn' klaar gemaakt met een heel arsenaal aan sjamanistische, alternatieve oefeningen en therapieen zoals daar zijn 'tijdlijnen, geboortewerk en soul retrieval aangevuld met bewustzijnsoefeningen'. Je moet er dus wel wat voor over hebben... Tijdens het ritueel wordt de trip van de deelnemers (be-)geleid met visualisaties, muziek, zang en soms dans. De belofte van de cursus is niet gering. Volgens de site hebben deelnemers de meest uiteenlopende ervaringen gehad. Ze komen in contact met God, zien het ontstaan van de aarde, komen achter hun doel op aarde, worden gezuiverd, genezen van ziektes, et cetera. Het gebruik van Ayawasca is niet zonder risico. De samenstelling van het middel is niet constant en de uitwerking kan sterk van persoon tot persoon verschillen.INFORMATIE

Duur: 24 uur
Kosten:
Cursusleider: Joop van der Hagen
Waar: Wildervank (bij Veendam)
Link: www.proceswerk.nl/


MEER AFLEVERING 10

Familie-opstelling
NLP

Reacties: 1-3
Door Gast: Rolien @ 2009-06-04 20:01:51
ayahuasca
Ik ben in shock!@
wat gruwelijk dit. met dat gekots. dat iemand dat durft. ik ben in shock. (en misselijk..)
Door Gast: Anoniem @ 2009-06-04 20:16:33
ayahuasca
het valt allemaal wel mee. In principe merk je tijdens de sessie vrij weinig van anderen, en als er al iets gebeurt (zoals dat kotsen), dan komt dat anders binnen dan wanneer je broodnuchter met het bord op schoot naar de tv zit te kijken.
Door Gast: Peter den Haring @ 2009-06-07 15:39:16
Ayahuasca
Ik was zelf (voor de derde keer) deelnemer. Ik heb een Haagse therapeutische praktijk en ben altijd benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen in mijn werkveld. Dit is er zo eentje. Ayahuasca is een sterk middel dat nooit, zoals XTC, voor recreatieve lol gebruikt gaat worden waardoor er probleemloos therapeutisch mee gewerkt kan worden. Ook al is de dosis sterk, toch zijn er geen nare bijwerkingen of bewustzijnsverschuivingen achteraf zoals bij LSD. Voor inzicht moet je wat over hebben dus: beetje kotsen, beetje diarrhee. Allemaal beter dan sessies bij een psychiater.
Reacties: 1-3
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

NGGT EXTRA
WEB ONLY: ONTDEK JE EIGEN GEZICHT

'Verwendag met Tibetaanse klankschalen en je masker maken.' Combi van knutselen en spiritueel ontspannen.

NGGT CURSUS TOP 3


Zweethut - Inipi   8,7


Dit is mijn grens   8,5


100% vrouw   8,3


UITZENDING GEMIST

AFL 10: DO 4, 19:20 NED 2

Moniek doet mee aan de familie-opstelling, Esther leert wat NLP is en Jack gebruikt de spirituele drug ayahuasca.