header
print

AFLEVERING 6: EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

DO 7 MEI, 19:20 NED 2
Emotional Freedom Techniques, kortweg EFT, is een methode om met negatieve gevoelens om te gaan en klachten en problemen zélf aan te pakken. De techniek is gebaseerd op de leer der meridianen, zoals we die  kennen uit de Chinese acupunctuur. Door op de meridianen (of ontspanningspunten) te kloppen en tegelijkertijd een zin uit te spreken, neutraliseer je onderbewuste ervaringen en emoties. Volgens sceptici werkt het anders: net als in de cognitieve psychologie, word je bij EFT langzaam dichterbij je angst of trauma gebracht. Het heeft dus niets met 'meridianen' te maken. Het kloppen is een overbodig ritueel.INFORMATIE

Duur: 5 uur
Kosten: € 75
Cursusleider: Ben Meijer
Waar: Apeldoorn en Baarn
Link: www.realisatietrainingen.nl


MEER AFLEVERING 6

Spiral Dynamics
Stembevrijding

Reacties: 1-11
Door Gast: Frans Brinkman @ 2009-05-08 09:23:56
lange termijn effecten van cursussen/tra
Waar ik benieuwd naar ben is het lange termijn effect van een training of cursus. Vaak zijn mensen op korte termijn 'verlost' doordat ze iets ervaren of dat gedeeld hebben met anderen. Interessant is hoe ze dat integreren in hun dagelijks bestaan.
Wellicht interessant als de verslaggevers na een aantal maanden nog eens terugkijken op hun ervaringen.
Door Gast: Marijke @ 2009-05-08 11:52:31
effect?
Machteld,

vertel je ook nog even op de site of het geholpen heeft? Dat blijkt pas na afloop natuurlijk.
Door Gast: Sylvia @ 2009-05-08 17:14:45
EFT
Ik heb ook wel eens zoiets gedaan. Bij mij heeft het niet geholpen. Roy Martina heeft deze methode ontwikkeld. Het ligt er, denk ik, ook aan wat voor problemen je hebt.
Door Gast: Maaike @ 2009-05-08 17:35:12
EFT is ontwikkeld door Gary Graig, niet door Roy Martina.

Ik heb zelf de training bij Ben Meijer gevolgd, en ben daar erg enthousiast over!
Het is wel zo dat een klacht vaak bestaat uit meerdere aspecten, pas wanneer alle aspecten zijn behandeld verdwijnt de klacht.

Ik heb zelf al bijzondere dingen zien gebeuren met EFT.

Groet,
Maaike
Door Gast: EFT-er @ 2009-05-08 23:33:18
EFT
Ik heb 2 jaar geleden kennis gemaakt met EFT (www.emofree.nl) en het is het beste wat mij (op gezondheidsgebied) is overkomen.

Een van mijn eerste ervaringen was dat ik binnen 10 minuten van mijn hooikoorts af was. Mijn hooikoortsseizoen liep normaal van maart t/m september en ik slikte regelmatig Terfenadine... sinds juni 2007 geen tablet meer nodig gehad!!

Daarnaast heb ik veel andere zeer goede ervaringen met EFT (angst voor spreken voor groepen, angst voor tandarts, allergie voor konijnen, whiplash etc.)

EFT vind ik een absolute aanrader. Angsten, fobieën, verslavingen, (chronische) aandoeningen/pijnen, allergieën, "Try it on everything"... En idd, als het niet (direkt) werkt, zijn er vaak meerdere aspecten van invloed.
Voor zover ik nu heb ervaren (en gelezen), zijn de resultaten permanent.

Het is EENVOUDIG, EFFECTIEF en GRATIS. Iedereen kan het leren!!

Bovendien:
** Dat EFT wellicht niet in 100% van de gevallen werkt, wil niet zeggen dat het absoluut niet deugt. Kijk eens naar de reguliere 'geneeskunde', als daar iets niet werkt, wordt dat klakkeloos geaccepteerd en gaan we vrolijk over op een ander medicijn.
** Kijk een goed naar de gemiddelde lijst bijwerkingen van een medicijn, EFT kent GEEN bijwerkingen (behalve dat je misschien andere aspecten boven brengt wat uiteindelijk voor een diepere genezing zorgt)
** De reguliere 'geneeskunde' is veelal SYMPTOOM bestrijdend en dus niet daadwerkelijk genezend. Maar goed, de pharma-industrie is ook niet gebaat bij gezonde mensen, dan zouden ze immers geen bestaansrecht meer hebben.

Als iedereen EFT zou leren, zou het enorm in de ziektekosten schelen.
Door Gast: ruurd de visser @ 2009-05-09 21:27:20
hahaha
EFT werkt natuurlijk niet tegen echte klachten. Er is nog nooit een gebroken been met kloppen bestreden, toch? Of een virus, of bacterie of... Het lijkt mij ook sterk dat het tegen echte hooikoorts werkt.
Dit soort pseudo-therapieen werkt alleen bij pseudo klachten (en de 'geneeskunde' (waarom eigenlijk de aanhalingstekens?) is waarschijnlijk blij als alle jankerts met hun zeur klachtjes uit de wachtkamers zijn verdwenen. Ik mag hopen dat je bij echte klachten naar een echte dokter gaat. Anders eindig je in het graf naast Sylvia Millecam.) Prachtig ook die opmerking in de reportage: 'je mag er van af, je mag het ook houden'. Typisch iets voor kwakzalvers: als het niet werkt, is het je eigen schuld.
Lees vooral het stuk op de skepsis site over tovertherapieen. Werkt ook heel genezend.
http://www.skepsis.nl/tovertherapie.html
Door Gast: antwoord lange termijn @ 2009-05-13 18:51:55
antwoord lange termijn
In het onderzoek van Rowe, werd de SA-45 (Symptom Assessment-45 Questionnaire) gebruikt om de lange termijn effecten van EFT tijdens een EFT-workshop op psychisch functioneren te meten. De SA-45 werd toegepast voor, direct na, één maand na, en zes maanden na de workshop. Er was een significante vermindering van alle psychologische meetpunten gemeten op basis van de SA-45 die ook nog stand hielden.
Jack E. Rowe, The Effects of EFT on Long-Term Psychological Symptoms. Counseling and Clinical Psychology, Volume 2, Issue 3 September 2005, (pp. 104-111), ISSN: 1545-4452 (online)1931-2091 http://www.psychologicalpublishing.com/ccpj/contents/v2_i3.htm
Door Gast: ruurd de visser @ 2009-05-14 11:02:22
ik kan ook cut&pasten
Beste Gast,
Mooi citaat van Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Emotional_Freedom_Techniques) . Misschien is de volgende alinea ook interessant:
In 2005 verscheen een meta-analyse van Grant Devilly[4] over 'powertherapieën' waartoe ook EFT wordt gerekend. De conclusie was dat dergelijke therapieën geen wetenschappelijk verantwoorde theorie hebben, alleen niet-specifieke effictiviteit aantonen, dat ze geen verbetering vormen voor de bestaande geestelijke zorg, maar dat ze veel kenmerken van pseudowetenschap vertonen.
Door Gast: Gast @ 2009-05-21 23:21:14
Ruurd datum?
Hallo Ruurd,
Ik zie dat je ook kan cut en peesten, maar kan je ook lezen? Wat zegt een meta-analyse uit 2005 over alles na 2005?
Groeten
Gast
Door Gast: Ben Meijer @ 2009-05-21 23:32:06
Bijzonder
Het is heel bijzonder hoe in de beschrijving hierboven ik mijn eigen woorden niet kan terugvinden, sterker nog, ik sta er niet achter.
Volgens de schrijver is de techniek gebaseerd op ....
vergelijk: geneeskunde is gebaseerd op het piskijken en aderlaten zoals we dat kennen uit de middeleeuwen.

Ik heb ook de mening van skeptici niet besproken, komt ook niet voor in de video.

Voelt de schrijver zich zo bedreigd dat de skeptici erbij moeten worden gehaald?

"Elk oordeel voor het laatste oordeel, is een vooroordeel" Freek de Jonge.

Groeten
Ben Meijer
Door Stefdebeurs @ 2009-06-10 13:42:31
Hooikoorts
Tijdens de uitzending vertelde Machteld "nou die hooikoorts hou ik nog maar even". Dan maakt het niet uit of je er regulier of complementair iets mee doet. Als je zelf de keuze maakt om een probleem/ziekte/ongemak te houden, dan gaat het zeker niet weg.
Hartelijke groet,
Stef
Reacties: 1-11
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

NGGT EXTRA
WEB ONLY: ONTDEK JE EIGEN GEZICHT

'Verwendag met Tibetaanse klankschalen en je masker maken.' Combi van knutselen en spiritueel ontspannen.

NGGT CURSUS TOP 3


Zweethut - Inipi   8,7


Dit is mijn grens   8,5


100% vrouw   8,3


UITZENDING GEMIST

AFL 10: DO 4, 19:20 NED 2

Moniek doet mee aan de familie-opstelling, Esther leert wat NLP is en Jack gebruikt de spirituele drug ayahuasca.